Συμβουλές Εξοικονόμησης Νερού

showering

Κλείστε το νερό του ντούζ κατά τη διάρκεια του σαπουνίσματος

Με το ντους να τρέχει συνέχεια ξοδεύετε 120 λίτρα νερού. Κλείνοντας το νερό όταν σαπουνίζεστε ξοδεύετε 30 λίτρα νερού, δηλαδή κάνετε ως και 75% λιγότερη κατανάλωση.

toothbrush

Κλείστε τη βρύση όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας

Έχοντας τη βρύση ανοιχτή ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνετε ως και 20 λίτρα νερού. Με κλειστή βρύση καταναλώνετε μόλις 2 λίτρα νερού.

toilet

Χρησιμοποιείστε ειδική σακούλα ή τούβλο στο καζανάκι

Χωρίς ειδική σακούλα, μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 160 λίτρα νερού την ημέρα για το καζανάκι. Με την ειδική σακούλα ή τούβλο η κατανάλωση μειώνεται στα 125 λίτρα την ημέρα.

washing-machine

Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια σας μόνο όταν είναι γεμάτα

Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν γεμίσουν, ρυθμίζοντάς τα στο οικονομικό πρόγραμμα το οποίο μειώνει σημαντικά την ποσότητα νερού που απαιτείται. Αποφεύγετε τις συχνές χρήσεις για λίγα ρούχα ή πιάτα.

water-tap

Επισκευάστε άμεσα τυχών διαρροές

Να επισκευάζετε αμέσως όλες τις διαρροές που διαπιστώνετε στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις. Διαρροές στα καζανάκια και βρύσες που στάζουν μπορούν να προκαλέσουν τεράστια σπατάλη νερού και αύξηση του λογαριασμού σας.

water-hose

Μην χρησιμοποιείτε λάστιχο

Με την χρήση λάστιχου για το πλύσιμο εξωτερικών χώρων ή του αυτοκινήτου σας καταναλώνετε 50 λίτρα νερού το λεπτό. Προτιμήστε κουβά ή κατάβρεξη με ποτιστήρι για μείωση της κατανάλωσης νερού κατά 80%